16 Rugs
Sostinės centre duris atvėrė vegetariško maisto bistro „Zatar“

Sostinės centre duris atvėrė vegetariško maisto bistro „Zatar“

Jau nuo pirmadienio visus vilniečius ir miesto svečius paskanauti artimųjų rytų patiekalų ir sveikų desertų kviečia naujas bistro „Zatar“. Pačioje Vilniaus širdyje, Vokiečių gatvėje 9, įsikūrusi falafelinė lankytojams siūlo sveiko rytietiško maisto meniu ir lietuviams dar neįprastų patiekalų. Pirmąją  Lietuvoje falafelinę, dirbsiančią ir savaitgalių naktimis, atidarė du įvairių meninių projektų ir renginių kūrėjai. „Idėja atidaryti falafelių bistro kilo prieš keletą metų, kai keliavome po...

Skaityti daugiau
10 Lap
Švariausia žemės druska

Švariausia žemės druska

šiandien brangiausių pasaulio restoranų virtuvėse dažnai naudojama ypatingo skonio druska, susiformavusi daugiau nei prieš 250 mln. metų senosiose neužterštose jūrose. Dažniausiai švelnios rožinės, sakurų rausvumo ar dar šviesesnio rausvo atspalvio druska garbinama ne veltui: kasama Himalajų kalnuose ši druska yra tyra it krištolas ir savo sudėtimi turtingiausia žemėje. Himalajų druskoje randami net 84 aktyvieji cheminiai mikroelementai, kurie atitinka 84 cheminius elementus, esančius žmogaus...

Skaityti daugiau
10 Lap
Šokoladiniai pipirmėčių skonio sausainėliai

Šokoladiniai pipirmėčių skonio sausainėliai

šventės netrunka ateiti, o apie Kalėdų stalo vaišes reikia pagalvoti iš anksto. Jeigu pagaminti karališkus pietus vis dėlto Jums – iššūkis, siūlome savo artimuosius nustebinti nesudėtingai ir lengvai pagaminamais kalėdiniais šokoladiniais pipirmėčių skonio saisainukais. Pažadame, kad abejingų neliks. Be to, šie šokoladiniai sausainukai gali būti originali ir miela kalėdinė dovana. sweetpeaskitchen.com foto. Reikia: •    3 valgomų šaukštų sviesto; •    0,5 stiklinės cukraus; •    1...

Skaityti daugiau
10 Lap
Kodėl nereikia žavėtis tirpia kava

Kodėl nereikia žavėtis tirpia kava

Mieliau renkatės tirpią kavą, o ne kavos pupeles ar jau maltą kavą? Be reikalo. Visų pirma, mes sakome, jog prarandate didžiulį malonumą gerti nuostabią ir aromatingą kavą, kvepiančią Brazilijos saule, alsuojančią Etiopijos karščiu ar gaiviu Peru kalnų oru. Antra, tirpi kava praranda ne tik didžiąją dalį savo tikrojo skonio, bet, kaip skelbiama, žmogaus organizmui netgi yra kenksminga. Tirpi kava yra ne kas kita kaip kavos koncentratas, kuriame yra gerokai daugiau kofeino nei įprastoje kavoje....

Skaityti daugiau
10 Lap
Kaip laikyti duoną?

Kaip laikyti duoną?

Nuo skrudintos baltos duonos riekelės ryte ir sumuštinių per pietus iki prancūziškos baguette ar itališkos ciabatta vakarienei - duona karaliauja ant mūsų stalo kasdien. Teisingas duonos laikymas ir saugojimas yra svarbus, jei neplanuojate valgyti duonos iš karto po to, kai ją iškepėte ar nusipirkote. Reikėtų prisiminti, kad skirtingų rūšių duonos turi skirtingą šviežumo „galiojimo terminą". Pagrindinė taisyklė - kuo daugiau duonoje išliks natūralios drėgmės, tuo ilgiau duona laikysis...

Skaityti daugiau
10 Lap
Avižiniai bananiniai sausainiai, gardinti šokoladu ir migdolais

Avižiniai bananiniai sausainiai, gardinti šokoladu ir migdolais

Po šventinės tortų, meduolių ir triufelių gausos turbūt dažnas pagalvoja apie sveikesnį ir lengvesnį, bet ne mažiau gardų ir viliojantį desertą. Siūlome išsikepti ir paskanauti šių sveikuoliškų avižinių sausainių, nuostabiai kvepiančių bananais, pagardintų šokolado gabalėliais ir migdolų riešutais. šie sausainiai vertingesni nei kepami vien iš miltų, nes juose naudojami avižiniai dribsniai, o dalis kvietinių miltų pakeičiami rupiais kvietiniais. Tad jie puikiai tinka ne tik kaip desertas, bet...

Skaityti daugiau
10 Lap