Straipsniai
Netrukus paaiškės geriausių šalies restoranų reitingas
30 geriausių restoranų Lietuvoje balsavimas eina į pabaigą ir kitą savaitę pradedant nuo paskutinės, t.y. 30 vietos, projekto internetinėje svetainėje kasdien bus pristatomi ekspertų įvertinti šalies restoranai. O 5 geriausi Lietuvos restoranai liepos 5 d. bus apdovanoti specialios ceremonijos metu „Pirklių klube“ Vilniuje. „Į Gero maisto akademiją šiemet buvo pakviesta virš 140 maisto industrijos profesionalų, kurie vertino šalies restoranus“, – pasakoja akademijos, kuri su partneriais...
Skaityti daugiauPasaulinę falafelių dieną mokslininkai ragina pasakyti šiam patiekalui „TAIP“
Birželio 12-ąją viso pasaulio sveikuoliai ir artimųjų rytų virtuvės mylėtojai minės tarptautinę falafelių dieną, ne išimtis ir Lietuva. Čia maitinimo įstaigos jau ruošia ypatingas akcijas falafelių dienai paminėti. Vis labiau populiarėjantis patiekalas džiugina sveiko maisto mylėtojus, tačiau vis dar pasitaiko žmonių, abejojančių šio patiekalo teigiamomis savybėmis. Žurnalas „Time“ apklausė kelių didžiųjų universitetų ir mokslo centrų mokslininkus bei tyrėjus. Po apklausos paaiškėjo, kad...
Skaityti daugiauSostinės centre duris atvėrė vegetariško maisto bistro „Zatar“
Jau nuo pirmadienio visus vilniečius ir miesto svečius paskanauti artimųjų rytų patiekalų ir sveikų desertų kviečia naujas bistro „Zatar“. Pačioje Vilniaus širdyje, Vokiečių gatvėje 9, įsikūrusi falafelinė lankytojams siūlo sveiko rytietiško maisto meniu ir lietuviams dar neįprastų patiekalų. Pirmąją Lietuvoje falafelinę, dirbsiančią ir savaitgalių naktimis, atidarė du įvairių meninių projektų ir renginių kūrėjai. „Idėja atidaryti falafelių bistro kilo prieš keletą metų, kai keliavome po...
Skaityti daugiauŠvariausia žemės druska
šiandien brangiausių pasaulio restoranų virtuvėse dažnai naudojama ypatingo skonio druska, susiformavusi daugiau nei prieš 250 mln. metų senosiose neužterštose jūrose. Dažniausiai švelnios rožinės, sakurų rausvumo ar dar šviesesnio rausvo atspalvio druska garbinama ne veltui: kasama Himalajų kalnuose ši druska yra tyra it krištolas ir savo sudėtimi turtingiausia žemėje. Himalajų druskoje randami net 84 aktyvieji cheminiai mikroelementai, kurie atitinka 84 cheminius elementus, esančius žmogaus...
Skaityti daugiauŠokoladiniai pipirmėčių skonio sausainėliai
šventės netrunka ateiti, o apie Kalėdų stalo vaišes reikia pagalvoti iš anksto. Jeigu pagaminti karališkus pietus vis dėlto Jums – iššūkis, siūlome savo artimuosius nustebinti nesudėtingai ir lengvai pagaminamais kalėdiniais šokoladiniais pipirmėčių skonio saisainukais. Pažadame, kad abejingų neliks. Be to, šie šokoladiniai sausainukai gali būti originali ir miela kalėdinė dovana. sweetpeaskitchen.com foto. Reikia: • 3 valgomų šaukštų sviesto; • 0,5 stiklinės cukraus; • 1...
Skaityti daugiauKodėl nereikia žavėtis tirpia kava
Mieliau renkatės tirpią kavą, o ne kavos pupeles ar jau maltą kavą? Be reikalo. Visų pirma, mes sakome, jog prarandate didžiulį malonumą gerti nuostabią ir aromatingą kavą, kvepiančią Brazilijos saule, alsuojančią Etiopijos karščiu ar gaiviu Peru kalnų oru. Antra, tirpi kava praranda ne tik didžiąją dalį savo tikrojo skonio, bet, kaip skelbiama, žmogaus organizmui netgi yra kenksminga. Tirpi kava yra ne kas kita kaip kavos koncentratas, kuriame yra gerokai daugiau kofeino nei įprastoje kavoje....
Skaityti daugiauKaip laikyti duoną?
Nuo skrudintos baltos duonos riekelės ryte ir sumuštinių per pietus iki prancūziškos baguette ar itališkos ciabatta vakarienei - duona karaliauja ant mūsų stalo kasdien. Teisingas duonos laikymas ir saugojimas yra svarbus, jei neplanuojate valgyti duonos iš karto po to, kai ją iškepėte ar nusipirkote. Reikėtų prisiminti, kad skirtingų rūšių duonos turi skirtingą šviežumo „galiojimo terminą". Pagrindinė taisyklė - kuo daugiau duonoje išliks natūralios drėgmės, tuo ilgiau duona laikysis...
Skaityti daugiauAvižiniai bananiniai sausainiai, gardinti šokoladu ir migdolais
Po šventinės tortų, meduolių ir triufelių gausos turbūt dažnas pagalvoja apie sveikesnį ir lengvesnį, bet ne mažiau gardų ir viliojantį desertą. Siūlome išsikepti ir paskanauti šių sveikuoliškų avižinių sausainių, nuostabiai kvepiančių bananais, pagardintų šokolado gabalėliais ir migdolų riešutais. šie sausainiai vertingesni nei kepami vien iš miltų, nes juose naudojami avižiniai dribsniai, o dalis kvietinių miltų pakeičiami rupiais kvietiniais. Tad jie puikiai tinka ne tik kaip desertas, bet...
Skaityti daugiauKruasanai per 70 minučių
Croissants (liet. kruasanai) – vieni populiariausių pyragėlių, patiekiamų Prancūzijos, Italijos ir kitų pasaulio šalių kavinėse. Tačiau tie, kam yra tekę juos gaminti, žino, kad tai – ilgas, sudėtingas ir kantrybės reikalaujantis procesas. O nepatyrusiems virtuvėje, skubantiems, bet norintiems pajusti naminių kruasanų skonį, siūlome išbandyti šį receptą. Pirmąją dieną šilti, minkštučiai, purūs pyragėliai idealiai dera su stikline apelsinų sulčių arba puodeliu kavos. Sudėtingumas:...
Skaityti daugiauTOP 3: populiariausi sriubos pagardai
Dažnai išgirstame sakant, kad sriuba – nuobodus patiekalas. Taip, jei nuolat verdate tik 3 ar 5 rūšių sriubas, sriuba gal ir yra nuobodi, tačiau net ir pačią neįdomiausią sriubą galima paįvairinti. Tereikia pasirinkti skirtingus sriubos pagardus ir pabodusi sriuba atskleis naujų skonių. Taigi, kokie yra trys lengviausi ir mėgstamiausi sriubos priedai? Leistinukai ir virtinukai Leistiniai – tai naminės tešlos kukuliai, šaukštu leidžiami į verdančią sriubą. Paruošiami šiek tiek paprasčiau...
Skaityti daugiauNaujausi straipsniai
06Kov
8 kūrybingi namo fasado apdailos būdai
Namo fasado apdaila – pagrindinis elementas, kuris pastatui suteikia savitumo ir unikalumo. Verta užtikrinti, kad fasadas būtų ne tik estetiškas, bet ir funkcionalus bei patvarus. Šiame straipsnyje...
Skaityti daugiau28Vas
Kaip naudoti Ordinary kosmetiką?
The Ordinary kosmetika mūsų šalyje susilaukia vis didesnio susidomėjimo. Kanadietiškas prekinis ženklas išgarsėjo dėl to, jog novatoriškomis technologijomis paremtus, efektyvius produktus siūlo kur...
Skaityti daugiau