17 Bir
Netrukus paaiškės geriausių šalies restoranų reitingas

Netrukus paaiškės geriausių šalies restoranų reitingas

30 geriausių restoranų Lietuvoje balsavimas eina į  pabaigą ir kitą savaitę pradedant nuo paskutinės, t.y. 30 vietos, projekto internetinėje svetainėje kasdien bus pristatomi ekspertų įvertinti šalies restoranai. O 5 geriausi Lietuvos restoranai liepos 5 d. bus apdovanoti specialios ceremonijos metu „Pirklių klube“ Vilniuje. „Į Gero maisto akademiją šiemet buvo pakviesta virš 140 maisto industrijos profesionalų, kurie vertino šalies restoranus“, – pasakoja akademijos, kuri su partneriais...

Skaityti daugiau
10 Bir
Pasaulinę falafelių dieną mokslininkai ragina pasakyti šiam patiekalui „TAIP“

Pasaulinę falafelių dieną mokslininkai ragina pasakyti šiam patiekalui „TAIP“

Birželio 12-ąją viso pasaulio sveikuoliai ir artimųjų rytų virtuvės mylėtojai minės tarptautinę falafelių dieną, ne išimtis ir Lietuva. Čia maitinimo įstaigos jau ruošia ypatingas akcijas falafelių dienai paminėti. Vis labiau populiarėjantis patiekalas džiugina sveiko maisto mylėtojus, tačiau vis dar pasitaiko žmonių, abejojančių šio patiekalo teigiamomis savybėmis. Žurnalas „Time“ apklausė kelių didžiųjų universitetų ir mokslo centrų mokslininkus bei tyrėjus. Po apklausos paaiškėjo, kad...

Skaityti daugiau
16 Rugs
Sostinės centre duris atvėrė vegetariško maisto bistro „Zatar“

Sostinės centre duris atvėrė vegetariško maisto bistro „Zatar“

Jau nuo pirmadienio visus vilniečius ir miesto svečius paskanauti artimųjų rytų patiekalų ir sveikų desertų kviečia naujas bistro „Zatar“. Pačioje Vilniaus širdyje, Vokiečių gatvėje 9, įsikūrusi falafelinė lankytojams siūlo sveiko rytietiško maisto meniu ir lietuviams dar neįprastų patiekalų. Pirmąją  Lietuvoje falafelinę, dirbsiančią ir savaitgalių naktimis, atidarė du įvairių meninių projektų ir renginių kūrėjai. „Idėja atidaryti falafelių bistro kilo prieš keletą metų, kai keliavome po...

Skaityti daugiau
10 Lap
Švariausia žemės druska

Švariausia žemės druska

šiandien brangiausių pasaulio restoranų virtuvėse dažnai naudojama ypatingo skonio druska, susiformavusi daugiau nei prieš 250 mln. metų senosiose neužterštose jūrose. Dažniausiai švelnios rožinės, sakurų rausvumo ar dar šviesesnio rausvo atspalvio druska garbinama ne veltui: kasama Himalajų kalnuose ši druska yra tyra it krištolas ir savo sudėtimi turtingiausia žemėje. Himalajų druskoje randami net 84 aktyvieji cheminiai mikroelementai, kurie atitinka 84 cheminius elementus, esančius žmogaus...

Skaityti daugiau
10 Lap
Šokoladiniai pipirmėčių skonio sausainėliai

Šokoladiniai pipirmėčių skonio sausainėliai

šventės netrunka ateiti, o apie Kalėdų stalo vaišes reikia pagalvoti iš anksto. Jeigu pagaminti karališkus pietus vis dėlto Jums – iššūkis, siūlome savo artimuosius nustebinti nesudėtingai ir lengvai pagaminamais kalėdiniais šokoladiniais pipirmėčių skonio saisainukais. Pažadame, kad abejingų neliks. Be to, šie šokoladiniai sausainukai gali būti originali ir miela kalėdinė dovana. sweetpeaskitchen.com foto. Reikia: •    3 valgomų šaukštų sviesto; •    0,5 stiklinės cukraus; •    1...

Skaityti daugiau
10 Lap