11 Geg
Jogurtiniai gervuogių ir braškių ledai

Jogurtiniai gervuogių ir braškių ledai

Nesutinku, jog prekybos centruose yra milžiniškas ledų pasirinkimas. Todėl visuomet renkuosi naminius, šviežius ledus, kuriuos gali interpretuoti kaip nori - nenaudoti pieno, naudoti sojos produktus, įvairias uogas, jų derinius, vaisius ir prieskonius. šįkart ledų receptas labai paprastas. Ledai idealūs tiems, kurie laikosi dietos, propaguoja sveiką gyvenseną, taip pat vegetarams, netoleruojantiems pieno produktų ir norintiems kažko gaivaus, kvepiančio vasara ir pražydusiomis vyšniomis...


Sudėtingumas:  (pradinukams)
Trukmė:
10 min. + šaldyti 2-3 val.
Porcijos: 4 porcijos
Energetinė vertė: apie 79 kcal/porcija


Reikės:
• 1/2 puodelio šaldytų arba šviežių braškių
• 1/2 puodelio šaldytų arba šviežių gervuogių
• 200g lieso ekologiško braškinio jogurto
• 2-3 v.š. rudojo cukraus, žiupsnelio vanilino arba vanilinio cukraus

Elektriniu plaktuvu sutrinkite uogas iki visiškos tyrės. Įpilkite jogurto, įberkite mažą žiupsnelį vanilino ir rudojo cukraus. Dar kartą išplakite masę, supilstykite į indelius ir laikykite šaldymo kameroje mažiausiai 1-3 valandas.