07 Geg
Kiaulienos troškinys su cukinija

Kiaulienos troškinys su cukinija

Vos keptuvėje pradėjus čirškėti mėsos gabaliukams ir pasklidus skrudintų svogūnų kvapui, norisi plačiai praverti langą ir paleisti į pasaulį naminio maisto aromatą. Gražiai serviruotas stalas, švarūs indai, šviežiai pamerktos gėlės ir namie pagamintas troškinys - idealus būdas praleisti tingų vakarą.


Sudėtingumas:  (patyrusiems)
Trukmė: 60 min.
Porcijos: 4


Reikia:
• 400 g kiaulienos nugarinės
• pusės nedidelės cukinijos
• vieno baltojo did. svogūno
• nemažos morkos
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• jūros druskos
• čili pipiro miltelių
• citrininių prieskonių mėsai
• žiupsnelio trinto česnako
• 1-2 v.š. grietinės
• stiklinės šviežiai trintų pomidorų
• v.š. alyvuogių aliejaus
• pusės stiklinės stipraus daržovių sultinio
• garnyrui: 150g virtų ryžių

Mėsą švariai nuplauti, nusausinti ir apkepti iš visų pusių keptuvėje be riebalų. Susmulkinti nuplautas daržoves: česnaką, svogūną, cukiniją, sutarkuoti morką. Įberti juos į keptuvę, prie mėsos. Įberti prieskonių - pipirų, druskos, citrininių ir čili. Išmaišyti viską.

Po 3-5 min. kepimo ant mažos ugnies supilti grietinę ir trintus pomidorus, šaukštą alyvuogių aliejaus, pagardinti sultiniu. Gerai išmaišyti ir uždengus dangčiu troškinti 25-30 minučių ant silpnos ugnies. Išvirti ryžius ir patiekti viską drauge.