13 Geg
Lengvas daržovių troškinys

Lengvas daržovių troškinys

Pavasaris - puiki proga prisiminti lengvus, skanus ir sveikus valgius. Greitai paruošiamas troškinys su įvairiomis daržovėmis suteikia energijos, vitaminų, maloniai užpildo skrandį ir jo neapsunkina. Jums tereikės nusipirkti pakuotę šaldytų arba šviežių daržovių asortimento, itališkų makaronų ir gerų prieskonių.


Troškiniui dar naudosime japonišką sojų padažą, alyvuogių aliejų ir ekologišką sultinį, kurio galite įsigyti ekologiškų prekių parduotuvėse. Tai labai svarbūs ingredientai, suteiksiantys jūsų patiekalui pikantiško skonio. Juk tai, kas sveika, nebūtinai turi būti neskanu.


Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė:
20 min.
Porcijos: 2 (nedidelės)


Reikia:
• 50g itališkos pastos
• saujos supjaustytų morkų
• vieno nedidelio svogūnėlio
• saujos šparagų
• saujos supjaustytos cukinijos
• kelių šaukštų konservuotų kukurūzų
• šiek tiek šviežių kalafiorų
• saujelės supjaustytos saldžiosios paprikos
• 2 v.š. ekologiško sultinio (arba naminio)
• arbatinio šaukštelio sojų padažo
• 1 1/2 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
• aitriosios paprikos miltelių
• džiovinto raudonėlio

Užvirinkite apie 0,3 litro vandens. Suberkite sultinio miltelius, sumažinkite ugnį, sudėkite visas daržoves, virkite apie 10 minučių ant vidutinės ugnies, sudėkite makaronus ir dar pavirkite 8-10 minučių. Suberkite prieskonius: papriką ir raudonėlį. Įpilkite sojų padažo. Troškinkite ant nedidelės ugnies dar 10 minučių. Prieš patiekdami daržoves apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi. Skanaus!