03 Bal
Naminis pesto padažas

Naminis pesto padažas

Pesto – populiarus itališkas padažas, gaminamas iš šviežio baziliko, riešutų ir kietojo sūrio. Jis puikiai tinka gardinti sumuštinius, pastą, mėsą ir kitus patiekalus. Pesto padažas ypač tinka karštuoju sezonu, kadangi yra gaivus ir lengvas. Be to, jį visai nesunku pasigaminti namuose.



Sudėtingumas: (patyrusiems)
Trukmė: 10-15 minučių
Kiekis: 1/2 puodelio


Reikia:
• 400-600 g šviežio baziliko
• 1/2 stiklinės smulkiai tarkuoto sūrio „Džiugas“
• 20-25 g paskrudintų kedro riešutų
• šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
• pusės česnako skiltelės
• žiupsnelio džiovinto raudonėlio
• jūros druskos
• a.š. citrinos sulčių


Baziliką sutrinkite trintuve arba grūstuve drauge su susmulkinta česnako skiltele. Pagardinkite druska ir raudonėliu. Sudėkite riešutus ir sūrį, gerai sugrūskite viską. Galite naudoti elektrinį maišytuvą, jeigu neturite grūstuvės.Į gautą masę supilkite šiek tiek citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus, tiek, kad padažas nebūtų nei per skystas, nei per tirštas. Supilkite į indelį, sandariai uždarykite ir pastatykite į šaldytuvą. štai ir viskas!