11 Geg
Šokoladinės plytelės su pudingu

Šokoladinės plytelės su pudingu

Vakare pačiupome įkvėpimą už skverno, atsitempėm į virtuvę, įkalinome miniatiūriniame stiklainyje, kuriame seniau buvo „Bolognese“ padažas pastai, ir kepėme sodrias šokoladines plyteles su vaniliniu pudingu. Ragavusieji sakė, kad tai skaniausias pyragas pasaulyje. Pyragas šypsojosi - patys matėm Tad užmirškite visus rūpesčius, slegiančius ir neužbaigtus darbus, atsipalaiduokite ir iškepkite šeimai naminių šokoladinių pyragėlių.


Sudėtingumas: (patyrusiems)
Trukmė:
70 min. + šaldymas
Porcijos: 5 (20 pyragėlių)


Reikia:
šokoladinis biskvitas:
• 110g sviesto (82-83proc., grietinėlės)
• 1/2 puod. a. r. kvietinių miltų
• 4 kiaušiniai (atskirti)
• 1/2 puod. cukraus
• 3 v.š. kakavos miltelių (nesaldintos)
• 100g tamsaus šokolado
• šiek tiek romo esencijos
• 1 a.š. sodos
• 1 v.š. citrinos sulčių
• 2 v.š. aliejaus (riešutų arba saulėgrąžų)


Pudingo sluoksnis:
• 1 pakuotė „Bourbon vanille” pudingo
• 500ml šviežio (2.5-3.5 proc.) pieno
• 50g cukraus pudros
• tarkuoto šokolado arba „pabarstukų”

Kambario temperatūros sviestą sukrėskite į dubenį ir išsukite drauge su cukrumi. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius supilkite į sviesto masę. šokoladą ištirpinkite kaitindami ant silpnos ugnies arba karšto vandens vonelėje, nuolat mašydami. Supilkite į trynių ir sviesto masę, įberkite kakavos miltelių, kruopščiai ir energingai išsukite tešlą. Pagardinkite romo kvapikliu, įpilkite aliejaus, sodos, citrinos sulčių, išmaišę sudėkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.


Tešlą sukrėskite į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kvadrato formos kepimo indą (geriausia 20-22 cm. skersmens). Įkaitintoje orkaitėje vidutinėje (180° laipsnių) temperatūroje kepkite apie 35 minutes.


Paruoškite pudingą: ketvirtadalį stiklinės pieno sumaišykite su cukraus pudra ir pudingo milteliais. Likusią dalį pieno užvirinkite, tada supilkite stiklinės turinį. Maišykite ir kaitinkite tol, kol pudingas taps stangrus, lygus ir kvapnus. Atvėsinkite pudingą. Jį sukrėskite ant atvėsusio šokoladinio biskvito, išlyginkite  paviršių šaukštu arba medine mentele. Apibarstykite šokoladu arba kakava.

šaldytuve laikykite mažiausiai 2-3 valandas, geriausia - per naktį. Sustingusį pyragą atsargiai supjaustykite kvadratėliais ir patiekite išalkusiai šeimai.