28 Geg
Varškės pyragėliai su kriaušėmis

Varškės pyragėliai su kriaušėmis

Kepyklose kepiniai brangsta, o keliauti iki jų retsykiais labai tingisi.  Atidaryti namuose mažą kepyklėlę visiškai nesunku. Pyragėliams reikės jūsų dėmesio ir kantrybės. Tačiau jeigu nusiteiksite žvaliai, jau po dviejų valandų galėsite mėgautis varškės krepšeliais su kriaušėmis.


Sudėtingumas: (virtuozams)
Trukmė: 120 min.
Porcijos: 8
10 pyragėlių.


Naudosime:
tešlai:
• 100 g minkšto sviesto
• 2 vid. kiaušinių
• 3/4 puod. cukraus
• 1 a. š. šviežiai malto imbiero
• 1/2 a. š. šviežiai tarkuoto muskato
• 1 1/2 puodelio miltų


įdarui:
• 450 g liesos varškės
• konservuotų kriaušių indelio
• 80 g grietinės
• 2 vid. kiaušinių
• 3/4 puod. cukraus
• 1 v. š. citrinos sulčių
• 2 – 3 v. š. tirpios kavos miltelių
• a. š. vanilinio cukraus


Sviestą išsukite su cukrumi ir vanilinu, įtarkuokite muskato. Įmuškite kiaušinius ir, gerai išmaišę, supilkite miltus. Užminkykite trapią tešlą. Užminkę susukitę, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 20 – 30 min. į šaldytuvą.


Paruoškite įdarą: varškę ištrinkite su cukrumi ir kiaušiniais, įmaišykite grietinę, pagardinkite vanile, kavos milteliais, citrinos sultimis. Kriaušių sirupą nupilkite – jo neprireiks. Vaisius supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite kriaušes į varškės masę ir išmaišykite.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir kruopščiai įklijuokite į formeles; pašaukite jas be įdaro į įkaitintą orkaitę. Apkepkite 10 – 12 min. Tuomet supilkite varškės įdarą, palikite bent 0,5 cm tarpelį iki viršaus. Vėl sudėkite į orkaitę ir kepkite 40 – 45 minutes, kol tešlos kraštai dailiai apskrus, o varškė pasidarys gelsva ir panaši į pudingą.

Leiskite pyragėliams atvėsti, padėkite bent 15 – 20 min. į šaldytuvą, patiekite šaltus. Galite apibarstyti kavos milteliais.