08 Vas
Ant grotelių kepti persikai

Ant grotelių kepti persikai

Kol dar yra miškuose, soduose ar turgelių prekystaliuose galima priuogauti paskutinių vasaros uogos, neskubėkite jų trinti, šaldyti ar suvirti į uogienes. Vietoje to – trumpam stabtelėkite, atsikvėpkite ir pasimėgaukite saldžiarūgšte prinokusių uogų ir karamelizuotų, medaus skonio, grilyje keptų persikų harmonija.


Sudėtingumas: pradinukams
Trukmė:  20 minučių marinuoti, 5-6 minutes kepti
Porcijos: 2-3


Ingredientai:


• 6 persikai
• 2 v. š. alyvuogių aliejaus
• 1 v. š. medaus
• 1/4 a. š. vanilės ekstrakto
• 4 stambiai supjaustytos citrininio ar paprasto čiobrelio šakelės


Persikus nuplauti, nusausinti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Sumaišyti alyvuogių aliejų, medų ir vanilės ekstraktą, šį mišinį užpilti ant persikų. Pabarstyti smulkintomis čiobrelio šakelėmis. Marinuoti 20 min. - vieną kartą apversti ir palaistyti susidariusiu sirupu.

Įkaitinti grilio keptuvę ar groteles, kepti po 2-3 min iš abiejų pusių, kol persikai suminkštės. Neperkepti. Galima kepti ir paprastoje keptuvėje, tik šiukštu nepilkite aliejaus ar kitų riebalų, užtenka tų, kurie liko nuo marinato.

Patiekti iš karto su trintomis uogomis ir kaušeliu vanilinių ledų.

 

Restoranai Vilniuje | Restoranai Kaune | Restoranai Klaipėdoje | Restoranai Šiauliuose | Restoranai Panevėžyje | Restoranai