05 Vas
Apelsininiai tamsaus šokolado triufeliai

Apelsininiai tamsaus šokolado triufeliai

Triufeliai yra laikomi „karališku desertu“, kadangi gaminami iš geros kokybės šokolado, sviesto, kakavos. Tai labai gardus, lengvai burnoje tirpstantis ir pikantiškas, tačiau itin kaloringas desertas. Rankų darbo triufeliai taip pat gali būti puiki dovana.


Sudėtingumas: (patyrusiems)
Trukmė: 30 minučių gaminti, 2-3 valandas šaldyti
Porcijos: 10-12 saldainių


Reikia:
200 g tamsaus šokolado be priedų
150 g riebios grietinės
• 60-70 g saldžios grietinėlės sviesto (minkšto)
1 ekologiško apelsino
• 3 v. š. šviesaus romo
• romo esencijos
žiupsnelio tirpios kavos miltelių
• nesaldintų kakavos miltelių (apvolioti)
• nesūdytų pistacijų (nebūtinai)


Šokoladą ištirpinkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami. Kai masė taps vientisa, blizgi, sumaišykite ją su sviestu ir grietine, viską gerai išsukite, kad neliktų jokių grumstelių.


Įpilkite romo, romo esencijos, įdėkite žiupsnelį tirpios kavos miltelių. Jeigu norite kartesnių triufelių, įdėkite pora šaukštų kakavos miltelių.


Apelsiną švariai nuplaukite, žievelę smulkiai sutarkuokite. Supilkite į šokolado masę ir išmaišykite. Indą su triufelių mase uždenkite maistine plėvele ir padėkite 2-3 valandoms sustingti į šaldytuvą.


Kai masė sustings, šaukštu ir delnais formuokite apvalius saldainius, apvoliokite juos kakavos milteliuose. Į triufelius įsmeikite po riešutą (nebūtinai). Padėkite saldainius sustingti į šaldytuvą. Stenkitės visuomet ten ir laikyti. Kambario temperatūroje, ypač vasarą, saldainiai greitai ištiš.