25 Vas
Blondinės su uogomis ir riešutais

Blondinės su uogomis ir riešutais

Vakaruose labai populiarūs šokoladiniai pyragėliai brownies (liet. rudžiai) turi konkurentą - blondie pyragaičius (liet. blondinės). Kvapnūs ir minkšti kvadratėliai yra nuostabus saldumynas prie puodelio karštos arbatos. Nereikia skubėti ieškoti jų arbatinėse, juos nesunkiai iškepsite ir namuose.


Sudėtingumas: (patyrusiems)
Trukmė: 80-90 min.
Porcijos: 12 pyragėlių


Reikia:
50-60g minkšto sviesto
3 kiaušinių
3/4 puodelio (160g) cukraus
1 puodelio (250g) natūralaus jogurto
malto muskato riešuto (žiupsnio)
a.š. malto imbiero miltelių
1 1/2 puodelio (160g) a.r. miltų
1/2 puodelio (50g) manų kruopų
1 a.š. kepimo miltelių
1 puodelio karijų riešutų su spanguolėmis

Sviestą išsukti su cukrumi, tuomet supilti kiaušinių trynius, jogurto, muskato ir imbiero prieskonių, išmaišyti tešlą. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir manų kruopomis. Suberti į tešlą, išmaišyti iki vientisos masės. Suberti riešutus ir spanguoles, dar kartą išmaišyti.

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę supilti į kepimo indą, išteptą riebalais arba išklotą kepimo popieriumi. Kepti įkaitintoje orkaitėje, 180°C laipsnių temperatūroje, apie valandą. Tuomet leisti atvėsti ir supjaustyti.

 

Restoranai Vilniuje | Restoranai Kaune | Restoranai Klaipėdoje | Restoranai Šiauliuose | Restoranai Panevėžyje | Restoranai