13 Vas
Braškinė panna cotta

Braškinė panna cotta

Itališkas panna cotta desertas - pieno, grietinėlės ir vanilės ansamblis. Dažniausiai puošiamas ir gardinamas uogomis, džemais ar trintais vaisiais. Kadangi lietuviškas braškių sezonas jau prasidėjo, mes skubame išbandyti panna cotta su trintomis braškėmis. Skonis nepakartojamas! Rekomenduojame paragauti ir jums.


Sudėtingumas: (patyrusiems)
Trukmė: 15 min. + 2 val. šaldyti
Porcijos: dvi


Reikia:
• 1/2 stiklinės neriebaus pieno
• 1/2 stiklinės riebios grietinėlės
• 3-4 v.š. cukraus
• žiupsnelis vanilino
• 2 a.š. želatinos
• šaukšto braškių likerio
• tarkuotos citrinos žievelės
• trintų braškių su cukrumi
• šviežių braškių (papuošti)


Pieną su grietinėle pakaitinti ant silpnos ugnies, bet neužvirti. Supilti cukrų, želatiną, maišyti kol visiškai ištirps. Įmaišyti vanilino, likerio ir citrinos žievelės. Supilti į nedidelius indelius ir pastatyti dviems valandoms į šaldytuvą. Galima laikyti ir per naktį. Ant sustingusios panna cotta uždėti trintų braškių su cukrumi, papuošti šviežia uoga arba mėtos lapeliu. Patiekti šaltą.


Restoranai Vilniuje | Restoranai Kaune | Restoranai Klaipėdoje | Restoranai Šiauliuose | Restoranai Panevėžyje | Restoranai