01 Bal
Citrininė pagunda

Citrininė pagunda

Ateinantį ketvirtadienį, gegužės 6-ąją, minima Tarptautinė diena be dietų. šią dieną visame pasaulyje siekiama atkreipti visuomenės ir ypač jaunų žmonių dėmesį į psichologines problemas dėl svorio.

Neabejojame, kad žinote, jog kiekvienas turi mylėti save tokį, koks yra. Žinoma, nereikėtų pamiršti rūpintis savimi: valgyti sveiką, suderintą maistą, nepamiršti nors retkarčiais sportuoti, deramai pailsėti. Tačiau nuolatinės dietos ir savęs alinimas – tikrai ne išeitis.

Kartu su visu pasauliu švęsdami Tarptautinę dieną be dietų siūlome save nors truputėlį – saikingai! – palepinti ir skubame surašyti pyrago „Citrininė pagunda“ receptą.

Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė: apie 1 valandą (su kepimu)
Porcijos: smaližių kompanijai

Reikia:

tešlai
• 75 g miltų
• 2 kiaušinių
• 2-3 v. š. vandens
• 100 g cukraus
• ½ pakelio „Dr. Oetker“ vanilinio cukraus
• 25 g „Dr. Oetker Gustin“ kukurūzų krakmolo
• 10 g kakavos
• ½ pakelio „Dr. Oetker“ kepimo miltelių
• 50 g  ištirpinto sviesto


„Oetker.lt“ nuotr.

įdarui
• 1 pakelio „Dr. Oetker“ vanilinio tortų kremo
• 300 ml pieno
• tarkuotos citrinos žievelės
• 4 v. š. citrinos sulčių
• 2 v. š. cukraus miltelių
• 100 g ištirpinto sviesto

papuošti
• tarkuotos citrinos žievelės
• citrinos griežinėlių

Kiaušinius išplakite su vandeniu, cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir suberkite į kiaušinių plakinį. Įmaišę plakite dar 2 minutes.

Miltus sumaišykite su krakmolu, kakava, kepimo milteliais ir suberkite viską į cukraus ir kiaušinių plakinį. Taip pat supilkite ištirpintą sviestą. Vientisą tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą skardą.

Kepkite 30-35 minutes (jei jūsų orkaitė elektrinė – 180º C temperatūroje, jei konvekcinė krosnelė – 160º C temperatūroje, jei dujinė orkaitė – temperatūros rodyklė turi rodyti 2 arba 3 lygį).

Iškepusį biskvitą išimkite iš skardos ir uždengę kepimo popieriumi palikite atvėsti.

Per tą laiką paruoškite kremą su pienu ir sviestu kaip nurodyta ant pakelio. Įtarkuokite šiek tiek citrinos žievelės ir įdėkite cukraus miltelių, sumaišytų su citrinos sultimis.

Biskvitą perpjaukite į 2 dalis ir pertepkite paruoštu kremu. Likusiu kremu aptepkite visą tortą ir papuoškite tarkuota citrinos žievele bei citrinos griežinėliais.