02 Bal
Drėgnas morkų pyragas

Drėgnas morkų pyragas

Apie kokį pyragą tikrai galėtumėte pasakyti, kad jį valgyti ne tik skanu, bet ir sveika? Na, bent jau kenkia išraiškingoms kūno linijoms kur kas mažiau nei burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas? Žinoma, pirmiausia mintis šovusi į galvą – ryškus morkų pyragas.


Keli paprasti ir kiekvienoje virtuvėje randami ingredientai savaitės pradžią gali nuspalvinti ryškiomis spalvomis.  Spalvingas, natūraliai saldus, pagyvintas sodraus skonio rudojo cukraus natomis šis morkų pyragas gali būti kepamas tiek su džiovintais vaisiais, tiek su riešutais ar be jokių priedų. Užtruksite vos pora valandų – ir galėsite mėgautis kvapniu bei sveiku kepiniu.



Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė: 2 valandos
Porcijos: 8 porcijos


Reikia:


• 2 stiklinių tarkuotų morkų
• 1 stiklinės rudojo cukraus
• 1,5 stiklinės miltų
• 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
• 1 a. š. kepimo miltelių
• saujos džiovintų spanguolių



Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.


Smulkiai sutarkuotas morkas (tam puikiai tinka bulvių tarkavimo mašina) sumaišykite su cukrumi ir palikite 1 valandai, kad cukrus ištirptų. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius bei alyvuogių aliejų, gerai išsukite iki vientisos masės, įmaišykite džiovintas spanguoles.

Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite 40 minučių į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Priklausomai nuo orkaitės ir morkų drėgnumo pyragas gali kepti ir ilgiau.