04 Vas
Grilyje keptos krevetės su daržovėmis

Grilyje keptos krevetės su daržovėmis

Pasakiški pietūs iškylų ir jūros gėrybių gerbėjams: krevetės marinuojamos įgauna intensyvų skonį ir aromatą, o kepdamos tampa traškios ir puikiai dera su minkštomis kvapniomis daržovėmis. Kieme pakvimpa Viduržemio jūra ir saule...Tad tebūnie paskutinės vasaros dienos paskirtos grilio malonumams.


Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė: 30-40 minučių gaminti, 20 minučių kepti
Porcijos: 2-3


Reikia:
• 400 gr išlukštentų karališkųjų krevečių
• 1 nedidelės cukinijos (pjaustoma 1 cm storio griežinėliais)
• pusė raudonos paprikos (pjaustoma stambiais kvadratais)
• pusė geltonos paprikos
• 2 svogūnų (pjaustyti ketvirčiais)
• 4-5 pievagrybių (perpjauti pusiau)
• alyvuogių aliejaus daržovėms apšlakstyti (apie 5-6 v. šaukštai)
• druskos
• pipirų

Krevetėms marinuoti:

• 3 česnako skiltelių (sutrintų)
• 1 v. šaukšto medaus
• 1 citrinos sulčių
• 1 a. šaukštelio saldžios raudonos paprikos miltelių
• 1 a. šaukštelio kario
• druskos
• 2 v. šaukštų alyvuogių aliejaus

Patiekti su šviežiais krapais ir citrinos skiltelėmis

Krevetes atitirpinti (jei pirkote šaldytas): galima tai padaryti perliejant šiltu vandeniu, nusausinti. Marinatui skirtus produktus sumaišykite, užpilti marinatu krevetes ir palikite pastovėti apie 0,5-1 val.

Kad neišsausėtų, daržoves pjaustykite prieš kepant, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, išmaišykite.

Pasimarinavusias krevetes ir paruoštas daržoves sudėkite ant grotelių arba suverkite ant iešmelių ir kepkite ant žarijų, kol lengvai apskrus ir daržovės suminkštės (apie 5-10 minučių iš kiekvienos pusės). Svarbu neperkepti – kad krevetės neišdžiūtų.

Iškepusias gėrybes pabarstykite smulkintais krapais ir patiekite su citrinos skiltelėmis.

 

Restoranai Vilniuje | Restoranai Kaune | Restoranai Klaipėdoje | Restoranai Šiauliuose | Restoranai Panevėžyje | Restoranai