19 Vas
Itališka duona focaccia

Itališka duona focaccia

Kvapni, puri, minkšta ir šviežia naminė duona – argi gali būti kas geriau? Be galo smagu ruošiant velykinius pietus justi iš orkaitės sklindantį kepamos duonos aromatą ir ant stalo patiekti ją neatvėsusią, šiltą.

Pabandykite patys išsikepti itališkos naminės duonos focaccia. Tai visai nesudėtinga, reikia tik trupučio laiko ir žiupsnelio kantrybės minkant tešlą.



Sudėtingumas: (patyrusiems)
Trukmė: 90 minučių
Porcijos: 1 kepalas



Reikia:
• 600 ml miltų
• 240 ml šilto vandens
• 7 g sausų mielių
• 2 v. š. alyvuogių aliejaus
• 1 v. š. cukraus
• 1/2 šaukštelio druskos
• 1 v. š. alyvuogių aliejaus
• 1 v. š.smulkinto šviežio rozmarino
• 1 v. š. rupios jūros druskosDideliame dubenyje sumaišykite mieles, šiltą vandenį, cukrų, druską, alyvuogių aliejų ir pusę kiekio miltų.Uždenkite ir palikite mažiausiai 15 minučių šiltoje vietoje.

Įmaišykite likusius miltus, jei manote, kad trūksta, pridėkite dar pora šaukštų, kad tešla būtų minkšta. Išminkykite tešlą – tai užtruks apie 5 minutes. Minkyti reikia tol, kol tešla nelips prie rankų, bus minkšta ir švelni.

Tešlos kamuolį ir dubenį, kuriame kildinsite tešlą, patepkite 1 v. š. aliejaus ir palikite kilti: uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje maždaug 1 valandai arba tol, kol tešla padvigubės. Pakilusią tešlą dar šiek tiek paminkykite, bet tik tiek, kad sumažėtų tešlos tūris. Tai užtruks mažiau nei minutę.

Kepimo skardą ištepkite aliejumi arba patieskite kepimo popieriaus ir suformuokite duonos kepalą. Turėtume gauti apytiksliai 20 cm x 30 cm stačiakampį. Visame duonos paviršiuje pirštų pagalvėlėmis įspauskite duobutes. Pabarstykite duoną rupia jūros druska ir smulkintais šviežiais rozmarinais.

Kepkite 15-20 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 210° C temperatūros.

 

Restoranai Vilniuje | Restoranai Kaune | Restoranai Klaipėdoje | Restoranai Šiauliuose | Restoranai Panevėžyje | Restoranai