24 Vas
Itališki lakštiniai su vištiena ir pomidorų padažu

Itališki lakštiniai su vištiena ir pomidorų padažu

Itališki lakštiniai su kiaušiniais puikiai dera su tirštu pomidorų padažu, gardintu itališkomis prieksoninėmis žolelėmis ir šiek tiek baltymų: paukštienos, žuvies ar mėsos. šįkart ant mūsų stalo garuoja itališka pasta su vištiena, o mes nekrantraudami leidžiame jums nusirašyti receptą.


Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė: 20-30 min.
Porcijos: dviems




Reikia:
• 200 g vištienos filė
• 200 g lakštinių (su kiaušiniais)
• švieiai maltų pipirų ir druskos
• aitriosios paprikos miltelių
• tyro alyvuogių aliejaus


Padažui:
• 2 v.š. tamsaus pesto padažo
• 3 v.š. pomidorų tyrės
• 3-4 v.š. natūralaus jogurto be priedų
• raudonėlio (šviežio arba džiovinto)


Užvirinkite vandenį lakštiniams. Tuo tarpu nuplaukite mėsą, supjaustykite gabalėliais ir apibarstykite druska, paprika ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite 1-2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir mėsą gražiai apkepkite iš abiejų pusių.


Paruoškite padažą: visus ingredientus sutrinkite šakute, paragaukite, ar nieko netrūksta. Jeigu skonis per „lengvas“ galite įdėti daugiau prieskonių – paprikos, raudonėlio. Jeigu skonis pernelyg intensyvus, galite savo nuožiūra įpilti daugiau natūralaus jogurto.


Į puodą su lakštiniais įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir nepamirškite pamaišyti. Kai makaronai išvirs, nupilkite vandenį, sukrėskite juos į gilesnę lėkštę, apliekite padažu, ant viršaus sudėkite paukštieną ir iškart patiekite.





Restoranai Vilniuje | Restoranai Kaune | Restoranai Klaipėdoje | Restoranai Šiauliuose | Restoranai Panevėžyje | Restoranai