08 Geg
Jamie Oliver knyga „Mano Italija“

Jamie Oliver knyga „Mano Italija“


Jau nebe naujiena, o viena iš perkamiausių kulinarinių knygų J. Oliverio „Mano Italija“ guli ne vieno virtuvės entuziasto namuose. Ir nors nesu pakvaišęs Jamie gerbėjas, turiu pripažinti, kad ši knyga tikrai verta dėmesio. Kupina daugybės skanių, nesudėtingai pagaminamų receptų ir idėjų, itališkos maisto kultūros, „Mano Italija” yra nuostabus draugas tiems, kurie nėra abejingi šios šalies virtuvei. Pasta, pica, prieskonių padažai, mėsos patiekalai, itališki sumuštiniai - visa tai ir dar daugiau rasite J. Oliverio knygoje.


Dauguma receptų iliustruoti fotografijomis, Jamie ne tik aprašo Itališkos virtuvės tradicijas, bet ir pasakoja savo nuotykius Italijoje. Reikia pripažinti - tai dar vienas įkvepiantis kūrinys, žadinantis troškimą eksperimentuoti ir vejantis šalin kulinarinį abejingumą.






Kartu su Jamie išmoksite pagaminti caponata (sicilietišką troškinį su baklažanais), spagečius su kalmarais, ribollita sriubos, cikorijų ir gražgarsčių salotas, sužinosite, kaip užminkyti tradicinę picos tešlą, nustebinti šeimą šokolado ir ryžių semifredo ar kukurūzų ir obuolių pyragu bustrengo. Be to, galite išmokti vieną kitą itališką maisto ar patiekalo pavadinimą ir, nuvykę į šią šalį, drąsiai vartyti vietinio restoranėlio valgiaraštį.


Nors Jamie sako, kad gamina paprastiems žmonėms ir kad visus produktus galima rasti beveik visose pasaulio šalių parduotuvėse, kai kurie patiekalai, mums, lietuviams, gali pasirodyti pernelyg gurmaniški ar sudėtingi. Pavyzdžiui, ar žinote, kur rasti tų borlotti pupelių ar mongoldų (kad ir kas tai bebūtų)? Bet nereikia nusiminti - šioje knygoje rasite tikrai daug kiekvienam prieinamų receptų.