21 Sau
Juodojo šokolado triufeliai su cinamonu

Juodojo šokolado triufeliai su cinamonu

Kas jums yra šokoladas? Burnoje lėtai tirpstantis trupinėlis minkštos laimės, saldžiausias gyvenimo malonumas, Didžioji Pasaulio Nuodėmė, kurios niekuomet nesigailima? O gal vaistas nuo staiga užplūdusių pilkų minčių? Kas? Mums šokoladas yra viskas, viskas, kas geriausia gali nutikti, kai pasaulis pradeda griūti ir kai aplanko didžiausia pasaulio laimės banga.


Tegu penktadienio rytas prasideda svajojant apie vakarą namuose, jaukią ramybę, lengvą muziką ir į juodą šokoladą įmerktus pirštus. Garantuojame, kad šie puikūs šokolado triufeliai, gardinti žiupsniu cinamono, yra verti trupučio jūsų laiko.


Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė: gaminti 30 minučių, laikyti šaldytuve 4 valandas
Porcijos: 25-30 triufelių


Reikia:

• 300 g juodojo šokolado (70% kakavos)
• 200 ml grietinėlės (36% riebumo)
• 1 a. š. malto cinamono
• ~ 30 lazdyno ir migdolų branduolių
• ~ 70 g konditerinės kakavos


Dideliame puode užkaiskite vandenį, įstatykite į jį mažesnį puodelį (kad dugnas būtų vandenyje). Mažajame puode sumaišykite grietinėlę, cinamoną ir šokoladą. Maišykite, kol masė ištirps ir taps vientisa.

Dubenį lengvai patepkite sviestu, supilkite šokolado masę ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Atvėsus uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve ne mažiau kaip 4 valandas, kad masė taptų pakankamai kieta ir lengvai būtų galima formuoti triufeliukus.

Rankomis formuokite šokolado kamuoliukus, į kurių vidų įspauskite lazdyno riešutus, o suformuotus kamuolėlius apvoliokite kakavoje. Triufeliams su migdolais tereikia suformuoti rutuliuką, pavolioti kakavoje ir papuošti migdolu.

 

Picerijos Vilniuje | Picerijos Kaune | Picerijos Klaipėdoje | Picerijos Šiauliuose | Picerijos Panevėžyje | Picerijos