30 Sau
Karštos lašišų salotos

Karštos lašišų salotos

Jau turbūt žinote, kad lašiša yra vienas iš puikiausių gerųjų riebalų Omega-3 šaltinių? Ji taip pat maloniai užpildo skrandį, greitai suteikia sotumo jausmą ir turi daug reikalingų mikroelementų. šeštadienio vėlyvą rytą arba popietę siūlome greitai, skaniai ir nesudėtingai pasiruošti karštų lašišos salotų su rytietišku užpilu.


Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė: 20 minučių
Porcijos: 2


Reikia:


Salotoms:
250 g lašišų filė
kelių saujų šviežių špinatų lapų
kelių vynuoginių pomidoriukų
1/2 šviežios citrinos
konservuotų sojos pupelių


Užpilui:
2 v. š. sojos padažo
2 v. š. tyro alyvų aliejaus
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio tarkuoto imbiero
žiupsnelio tarkuoto žvaigždėtojo anyžiaus


Špinatus nuplaukite po tekančiu vandeniu, supjaustykite ir sudėkite į lėkštę. Užmeskite konservuotų sojos pupelių. Pomidorus ir citrinas supjaustykite riekelėmis. Apkepkite lašišą keptuvėje be riebalų arba ant grotelių. Ant viršaus uždėkite citrinos riekelių, įmeskite šalia pomidorų. Dar  truputį pakepinkite.


Iškeptą lašišą su pomidorais ir citrina sudėkite į lėkštę. Iš padažui skirtų produktų sumaišykite užpilą, apšlakstykite salotas ir patiekite jas karštas.


Restoranai Vilniuje | Restoranai Kaune | Restoranai Klaipėdoje | Restoranai Šiauliuose | Restoranai Panevėžyje | Restoranai