26 Sau
Kavos ledų pyragas

Kavos ledų pyragas

šis mascarponės ledų pyragas yra tikras išsigelbėjimas karštą liepos dieną, kai norisi kažko saldaus ir gaivaus. Tiesa, jį nėra taip lengva paruošti ir iš pirmo karto gali nepavykti, tačiau nenusiminkite, mes pabandysime kruopščiai aprašyti gamybos procesą. Jeigu laikysitės visų nurodymų, jau kitos dienos rytą galėsite skanauti pyrago.


Sudėtingumas: (virtuozams)
Trukmė: 1 valalanda gaminti, 30 minučių kepti ir parą šaldyti
Porcijos: 8 dideli gabalėliai


Reikia:
• 1/4 pakuotės šaldytos trapios tešlos „Mantinga“
• 500 g mascarponės sūrio kremo
• 200 g plakamosios grietinėlės
• 3 vidutinių kiaušinių
• 3/4 puodelio rudojo cukraus
• 2 v. š. skysto akacijų medaus (nebūtinai)
• 2 v. š. tirpios kavos miltelių
• romo esencijos (kelių lašų)

Atpjaukite ketvirtadalį šaldytos tešlos ir ją atitirpinkite. Įklijuokite į 26-28 cm skersmens kepimo formos (atsegamos) dugną, subadykite šakute. Kepkite 170-180°C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.


Mascarponės sūrį išplakite su cukrumi. Įmaišykite akacijų medaus, kavos, įlašinkite romo esencijos. Atskirkite kiaušinius – trynius išplakite su mascarpone ir cukraus mase, o baltymus – iki standžių putų. Į mascarponės masę supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Tuomet įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus. Supilkite ant atvėsusios, iškeptos tešlos.


Kepkite dar 25-30 minučių. Pyragas bus skystas, todėl reikės šaldyti, kol sukietės. Patiekti galite išėmę tiesiai iš šaldymo kameros.


Pastaba: šį receptą galite truputį pakeisti. Jeigu nenorite kepti mascarponės įdaro, 20 minučių kepkite tešlą, ją atvėsinkite. Nenaudokite kiaušinių mascarponės masei, o grietinėlę išplakite iki standžių putų ir išmaišykite. Supylę viską ant tešlos šaldykite kameroje.


Pyragą visuomet laikyti šaltai ir patiekti šaltą.


Kavinės Vilniuje | Kavinės Kaune | Kavinės Klaipėdoje | Kavinės Šiauliuose | Kavinės Panevėžyje | Kavinės