26 Sau
Keksiukai su baltojo šokolado kremu

Keksiukai su baltojo šokolado kremu

Vaikai ir suaugusieji itin mėgsta keksiukus su kremu (angl. cupcakes). Ir ne tik todėl, kad šie yra skanūs. Spalvingi keksiukai puikiai atrodo ant vaišių stalo ir yra neišsemiama idėja vaikų gimtadieniams.


Sudėtingumas: (virtuozams)
Pagaminsime: 12 keksiukų.
Užtruksime: 40-45 minutes + 60 min. stingdyti kremą.


Reikia:
Kremui:
• 200g baltojo šokolado
• 180g grietinės
• 1-2 v.š. minkšto sviesto
• vanilės žiupsnelio
Keksiukams:
• 50g saldžios grietinėlės sviesto
• 3/4 puodelio cukraus
• 4 didelių kiaušinių
• 3 v.š. grietinės
• 3 v.š. kakavos miltelių (nesaldintos)
• 1/2 a.š. cinamono
• 1 a.š. valgomosios sodos
• puodelio a.r. miltų
Plius:
• popierinių kepimo formelių
• spalvotų pabarstukų
• migdolų drožlių (nebūtinai)


Iš pradžių paruoškite kremą: sulaužytą baltą šokoladą su grietine kaitinkite maišydami, kol masė taps vientisa ir graži. Tada nuimkite nuo ugnies sumaišykite su sviestu ir vanile. Leiskite 10 min. pabūti kambario temperatūroje, tada įdėkite šiek tiek sustingti į šaldytuvą.


Kol masė stings, iškepkite keksiukus. Į dubenį sukrėskite minkštą sviestą, cukrų ir juos gerai išsukite, įmuškite kiaušinio trynius. Į sviesto, cukraus ir trynių masę sudėkite kakavos, cinamono, išmaišykite. Įdėkite grietinės, išmaišę, suberkite šaukštelį sodos. Tada įmaišykite miltus. Baltymus išsukite iki standžių putų, sudėkite į dubenį su tešla, atsargiai įmaišykite.

Tešlą supilstykite į popierines formeles, įstatytas į keksiukų skardą. Kepkite 160°C - 180°C laipsnių temperatūroje, kol dailiai iškils ir į keksiuką įsmeigta šakutė neaplips tešla. Tai užtruks maždaug 20-30 minučių.

Kremą sukrėskite į konditerinį švirkštą ar maišelį, išspauskite ant atvėsusių keksiukų, apibarstykite cukrinukais, migdolų drožlėmis ir įdėkite atgal į šaldytuvą, kad sustingtų. Po valandos galite skanauti.


Kavinės Vilniuje | Kavinės Kaune | Kavinės Klaipėdoje | Kavinės Šiauliuose | Kavinės Panevėžyje | Kavinės