08 Sau
Kiauliena aštriame abrikosų ir medaus marinate

Kiauliena aštriame abrikosų ir medaus marinate

Skubate pietauti? Luktelkite ir leiskite sužadinti apetitą. O po sočių pietų pagalvokite ir apie skanią pirmadienio vakarienę.


Siūlome lengvai, greitai ir, svarbiausia, nesudėtingai pagaminamą patiekalą. Ne vegetariškas, ne dietiškas, tačiau sotus ir, beje, sveikas. Tačiau tik tuo atveju, jei rinksitės liesesnį mėsos gabalėlį ir nepadauginsite riebalų – ši vakarienė tikrai nepakenks dailioms figūros linijoms. Mes sakome, kad skonio šedevrus galima kurti ir namuose, o tam tikrai nereikia didelių pastangų ar beprotiškų išlaidų.




Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė: 30-40 minučių
Porcijos: 4


Reikia:


• 500 g kiaulienos mėsos (sprandinė, nugarinė ir panašiai)
• 3 v. š. abrikosų džemo
• 2 v. š medaus
• 1 v. š. sojos padažo
• 1 v. š. tarkuotos imbiero šaknies
• 1 a. š. sezamų aliejaus
• 1 aitriosios (čili) paprikos
• 1 skiltelės česnako, susmulkintos
• 1 a. š. ayvuogių aliejaus
• 1 raudonos saldžiosios paprikos
• 3 šviežių pavasarinių žaliųkų svogūnėlių su laiškais


Dubenėlyje sumaišykite marinato ingredientus: abrikosų džemą, medų, sojos padažą, imbierą, sezamų aliejų, česnaką ir susmulkintą čili papriką. Juostelėmis supjaustykite mėsą ir palikite marinuotis mažiausiai 15 minučių. Jei turite daug laiko, mėsą galite marinuoti ir ilgėliau. Tuomet iškepusi ji bus minkštesnė, sultingesnė ir sodresnio skonio.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite mėsą ir supilkite marinatą. Kepkite kelias minutes nemaišydami, kad kiauliena apskrustų ir truputėlį karamelizuotųsi, o padažas sutirštėtų. Mėsos gabalėlius apverskite, sudėkite šiaudeliais supjaustytas saldžiąsias paprikas ir žaliuosius svogūnus. Pakaitinkite, kol paprikos truputį suminkštės, bet dar liks traškios. Skaniausia šį patiekalą patiekti su ryžiais.

 

Picerijos Vilniuje | Picerijos Kaune | Picerijos Klaipedoje | Picerijos Šiauliuose | Picerijos Panevėžyje | Picerijos