19 Vas
Kreminė morkų sriuba su apelsinais

Kreminė morkų sriuba su apelsinais

Ką valgyti, kai už lango spaudžia -20° C ar didesnis šaltis? Turbūt dažnas renkasi šiltas tirštas sriubas arba sočius troškinius.


Siūlome išbandyti paprastą, bet kartu šiek tiek egzotišką morkų sriubą – egzotiškumo jai suteikia apelsinas ir naudojami prieskoniai. Be to, šią sriubą paruošite labai greitai ir vos iš kelių beveik kiekvieno namuose esančių produktų – morkų, apelsino ir prieskonių.

Jei šaldytuve guli kelios morkos, esate labai sušalęs, o jūsų ir draugų skrandžiai prašo ko nors šilto, sotaus ir šiek tiek egzotiško – pasimėgaukite šia sriuba.

Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė: 30 minučių
Porcijos: 3

Reikia:
• 4 didelių morkų
• 1 nulupto apelsino (didelio ir saldaus)
• 0,5 apelsino žievelės (nutarkuotos arba plonai nupjautos ir sukapotos)
• 1 a. š. kmynų arba kumino
• 1 a. š. maltų čili pipirų
• 1 a. š. maldos kalendros
• druskos
• šlakelio alyvuogių aliejaus
• gabalėlio sviesto
• saujelės kuskuso (galite pakeisti manų kruopomis arba visai nedėti)


Priedai (nebūtini, pagal kiekvieno norus ir galimybes):
• skrudintos krevetės (trumpa skrudinimo instrukcija žemiau )
• grietinė
• grietinėlė


Įkaitinkite puode šlakelį alyvuogių aliejaus, ištirpinkite jame gabalėlį sviesto ir pakepinkite smulkiai kapotus česnakus, svogūną su kmynais, kalendromis, čili pipirais ir druska tol, kol truputį suminkštės. Sudėkite nuskustas ir griežinėliais supjaustytas morkas, pamaišykite ir užpilkite verdančiu vandeniu – tiek, kad morkos būtų vos apsemtos. Sudėkite apelsino skilteles ir žievelę, įdėkite druskos ir virkite, kol morkos suminkštės. Tuomet įdėkite saujelę kuskuso ir dar pavirkite apie 5 minutes.

Sutrinkite sriubą elektriniu smulkintuvu. Jei masė atrodo per tiršta, įpilkite verdančio vandens iki norimo tirštumo. Paskaninkite druska ir maltais pipirais.

Patiekite su šlakeliu grietinėlės, grietinės arba skrudintomis krevetėmis (8 vnt. karališkų krevečių pakepinkite alyvuogių aliejuje su česnako skiltele, pusės citrinos sultimis, keliais lašais tabasco arba čili padažo, druska ir šaukšteliu rudojo cukraus. Krevetės nuostabiai karamelizuojasi ir puikiai papildo pikantišką morkų sriubą).

 

Restoranai Vilniuje | Restoranai Kaune | Restoranai Klaipėdoje | Restoranai Šiauliuose | Restoranai Panevėžyje | Restoranai