26 Sau
Naminiai vafliai

Naminiai vafliai

Kas gali būti šaunesnio kaip saulėtas ankstyvas ar vėlyvas rytas, kai vos pramerkęs akis užuodi iš virtuvės sklindantį naminių blynelių kvapą? Su grietinėle, cukraus pudra, uogiene ar šviežiomis uogomis – vafliniai blyneliai patiks ir vaikams, ir suaugusiems. Juk taip gera prisiminti vaikystę ir dar dvi valandas virtuvėje uosti tą nepaprastą naminių kepinių kvapą.


Trukmė: 20-25 min.
Porcijos: 8 blynai
Energetinė vertė: 260 kcal/blynas


Reikia:
• 100 g grietinėlės sviesto (kambario temperatūros)
• 2/3 puod. (150 g) cukraus
• žiupsneio cinamono
• 2 nemažų kiaušinių
• 200 ml 2,5% riebumo pieno
• maždaug puodelio su kaupu a. r. miltų
• šaukštelio kepimo miltelių

Sviestą išsukite su cukrumi. Tada įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pagardinkite cinamonu. Išmaišykite, supilkite pieno ir vėl atsargiai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais (suberkite į tešlą, maišykite, įdėkite dar miltų ir jais reguliuokite tešlos skystumą – jei per skysta, įdėkite daugiau miltų. Tešla turi būti grietinės tirštumo.


Įkaitinkite forminę blynų keptuvę be jokių riebalų, nes tešloje jų pakaks. Dėkite po du šaukštus tešlos, jei reikia, išlyginkite paviršių, kepkite kelias minutes, kol taps dailiai paauksuoti. Išimkite, leiskite atvėsti ir patiekite ant pusryčių stalo. Gražių, skanių ir šiltų pusryčių jums ir jūsų šeimai!


Kavinės Vilniuje | Kavinės Kaune | Kavinės Klaipėdoje | Kavinės Šiauliuose | Kavinės Panevėžyje | Kavinės