26 Sau
Pasta su grybų padažu

Pasta su grybų padažu

Pasta (makaronais) italai turbūt galėtų maitintis septynis kartus per savaitę. Na, o mes perkame makaronus todėl, kad jie skanūs, nebrangūs ir nesudėtingai paruošiami. Tačiau jeigu norime, kad šis patiekalas neatsibostų, reikia jį kažkaip paįvairinti. šįkart pristatome paprastą, bet labai skanų receptą, kuris tik ir vegetarams, ir veganams!


Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė: 15-20 min.
Porcijos: dviems


Reikia:
• 180g pastos rotinni (spyruoklinių makaronų)
• 300 - 400g šaldytų laukinių grybų mišinio „Hortex“
• 6-8 v.š. pomidorų tyrės su daržovėmis „Felix“ (be konservantų)
• šviežiai maltų juodųjų ir baltųjų pipirų
• džiovinto raudonėlio
• 2 a.š. tirpaus ekologiško sultinio „Marigold“
• 2 v.š. šalto spaudimo tyro alyvuogių aliejaus

Pastaba: Galite naudoti nebūtinai tiksliai nurodytus produktus. Pavyzdžiui, ekologišką sultinį pakeisti puse paprasto sultinio kubelio arba vietoje pomidorų tyrės su daržovėmis naudoti be priedų. Tačiau šio recepto sudėtis nurodyta iš sveikesnių  ir kokybiškesnių produktų, todėl skonis gali skirtis, jei naudosite kitus.


Užvirinkite vandenį makaronams. Nesūdykite, sudėkite makaronus ir virkite ne daugiau 7-8 minučių. Atšaldytų grybų mišinį sudėkite į keptuvę ir ją įkaitinkite (nenaudokite riebalų). Kai grybai išskirs sultis, supilkite pomidorų tyrę, sultinio ir pipirų. Gerai išmaišykite ir troškinkite 5-6 minutes.


Nukoškite makaronų vandenį, sudėkite juos į lėkštė apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apliekite padažu ir apibarstykite raudonėlio prieskoniais. Patiekite nedelsdami - makaronai greitai atvėsta. Skanaus!


Kavinės Vilniuje | Kavinės Kaune | Kavinės Klaipėdoje | Kavinės Šiauliuose | Kavinės Panevėžyje | Kavinės