30 Sau
Pasta su rūkyta vištiena ir jalapeño pipirais

Pasta su rūkyta vištiena ir jalapeño pipirais

Šaltu oru organizmas reikalauja šilumos. Čia ir dabar. O kas geriau sušildo iš vidaus, jei ne skanus ir sotus patiekalas? Kalnas spaghetti su rūkyta vištiena ir aštraisiais jalapeño pipirais yra tikra aštraus skonio bomba tikro aštrumo ištroškusiems ekstremalams. Jei jūsų skonis delikatesnis ir aštrių pojūčių nesivaikote, siūlome jalapeño pipirų dėti perpus mažiau. Patiekalas labai labai išalkusiems ir norintiems sočiai, skaniai papietauti, o kartu ir sušilti.


Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė: 20 minučių
Porcijos: 2-3


Reikia:


• 200 g makaronų (spaghetti/capelli d''angelo)
200 g rūkytos vištienos
1/2 indelio marinuotų jalapeño pipirų
250 ml grietinėlės (35% riebumo)
2 v. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų pipirų
Parmezano ar parmezano tipo (pavyzdžiui, „Džiugo") sūrio


Makaronus išvirkite pagal instrukciją pasūdytame vandenyje. Kol verda makaronai, smulkiomis juostelėmis supjaustykite vištieną ir pakepinkite ją įkaitintame aliejuje. Kai vištiena šiek tiek apskrus, sudėkite nusausintus žaliuosius jalapeño pipirus ir dar minutę kitą pakepinkite. Supilkite grietinėlę, pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais (druskos berkite nedaug, nes vištiena ir taip sūroka, pipirų, nuoširdžiai patariame negailėti). Kai grietinėlės padažas užvirs, 3-5 minutes leiskite vištienai jame vos pasitroškinti. Į keptuvę sudėkite išvirtus ir nusausintus makaronus, išmaišykite ir viryklę išjungkite. Tiekdami pabarstykite sūriu.


Restoranai Vilniuje | Restoranai Kaune | Restoranai Klaipėdoje | Restoranai Šiauliuose | Restoranai Panevėžyje | Restoranai