03 Bir
Pomidorais kvepianti vasariška sriuba

Pomidorais kvepianti vasariška sriuba

Aromatinga švelnios kreminės tekstūros sriuba puikiai tiks šeimos ir netgi šventiniams kviestiniams pietums. Vos vos juntama pomidorų rūgštelė puikiai dera su burnoje tirpstančiu minkštu ožkos sūriu, o mėtos ir kedrinės pinijos šiai sriubai suteikia žaismingumo bei charakterio. Rekomenduojame!

Sudėtingumas: (patyrusiems)
Trukmė: 30-40 minučių
Porcijos: 4-6

Reikia:

• 400 g pomidorų
• 250 g baklažanų
• 100 g šalotinių svogūnų
• 100 g morkų
• 100 g pomidorų pastos
• 1 l vandens
• 100 g alyvuogių aliejaus
• 10 g česnakų
• 10 g kumino
• 10 g baziliko
• 10 g krapų
• 10 g druskos
• kelių mėtų lapelių
• žalumynų
• kedrinių pinijų
• minkšto ožkos pieno sūrio


Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 40-60 sekundžių, išgriebkite ir nulupkite odelę. Nuvalykite baklažanų odelę ir minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais.

Į puodą pilkite aliejų, sudėkite nuvalytus svogūnus, česnakus, morkas ir apkepinkite. Vėliau sudėkite kumino prieskonį, pomidorus be odelių, baklažanus ir pomidorų pastą. Galiausiai suberkite šviežią baziliką ir krapus, užpilkite vandeniu ir virkite, kol daržovės suminkštės. Daržovėms išvirus nukelkite puodą nuo ugnies ir viską sutrinkite elektriniu maisto trintuvu.

Sriubą pilkite į lėkštes, gardinkite mėtų lapeliais, žalumynais, sausoje keptuvėje skrudintomis kedrinėmis pinijomis, citrininiu kremu ir minkšto ožkos sūrio kubeliais.

* Citrininis kremas – tai grietinė, pagardinta citrina ir palaikyta kelias valandas, kad įgautų pikantiškesnį skonį.