12 Sau
Pomidorų ir duonos sriuba iš Toskanos

Pomidorų ir duonos sriuba iš Toskanos

Norite bent mintimis ištrūkti iš apšerkšnijusios žiemos į saulėtą itališką vasarą, kur kvepia pomidorais, apelsinais, marcipanais ir dar daug kuom, kuo nekvepia Lietuvoje žiemą? Tuomet šios toskanietiškos sriubos aromatas ir skonis tikrai jums padės, o be to, puikiai sušildys ir pasotins ne tik mintis, bet ir kūną.


Pappa al pomodoro verdama iš kokybiškų vyšninių arba slyvinių pomidorų, bet Lietuvoje žiemą tokių rasti sudėtinga, tad naudokite konservuotus pomidorus iš skardinių. Mes savo ruožtu siūlome pagardinti šią sočią ir kvapnią sriubą saulėgrąžomis arba moliūgų sėklomis bei gabalėliu mocarelos. Tai pridės dar daugiau skonio originaliam sriubos variantui.

Sudėtingumas: pradinukams
Trukmė: 0,5 valandos
Porcijos: 3-4


Reikia:
• 800 g konservuotų smulkintų pomidorų
• 2-3 gerai prinokusių šviežių pomidorų
• 250-300 g (apie 5-6 riekės) rupios kvietinės duonos (gali būti ir apdžiūvusi)
• 1 didelio kubeliais pjaustyto svogūno
• 4 smulkiai kapotų česnako skiltelių
• šlakelio alyvuogių aliejaus
• džiovintų arba šviežių bazilikų, čiobrelių, raudonėlių
• 1 a. š. maltos saldžios raudonosios paprikos
• druskos
• pipirų mišinio
• žiupsnelio cukraus
• 1 v. š. lukštentų saulėgrąžų arba moliūgo sėklų (nebūtinai)
• vieno mocarelos rutuliuko (nebūtinai)


Dideliame puode apie 2 minutes pakepinkite česnaką ir svogūną su alyvuogių aliejumi, druska ir maltais paprikų milteliais. Sudėkite smulkintus šviežius ir konservuotus pomidorus. Maišydami pakaitinkite dar apie 2 minutes. Jei svyla, įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus. Masę užpilkite 400-500 ml vandens ir virkite apie 10-15 minučių, kol pomidorai visiškai suminkštės.

Sudėkite gabalėliais sulaužytą duoną, prieskonines žoleles, saulėgrąžas ir moliūgų sėklas (jei naudosite), įdėkite druskos, pipirų, jei sriuba rūgštoka – šaukštą cukraus ir virkite ant silpnos ugnies dar apie 10 minučių. Sriuba turi sutirštėti, pasidaryti tarsi šilkinė, labiau panaši į košę nei į sriubą, o duonos gabalėliai turi beveik iširti, likti tik keli stambesni.

Į kiekvieną sriubos porciją lėkštėje įdėkite kelias atplėštas mocarelos riekeles, pabarstykite šviežiais arba džiovintais bazilikais ar raudonėliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir patiekite.

 

Picerijos Vilniuje | Picerijos Kaune | Picerijos Klaipedoje | Picerijos Šiauliuose | Picerijos Panevėžyje | Picerijos