25 Sau
Rizotas su parmezanu

Rizotas su parmezanu

Tai beveik klasikinis rizoto (risotto) receptas, kurį, pagal pageidavimą, galima įvairiai interpretuoti ir pridėti priedų pagal skonį. Svarbiausia žinoti, kad rizotui pagaminti netinka bet kokie ryžiai – šiam patiekalui reikalingi smulkiagrūdžiai apvalūs ryžiai, idealiai tinka Carnaroli, Arborio arba Vialone Nano.


Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė: 20-30 minučių
Porcijos: 2-3


Reikia:
• 1 puodelio (250 ml) rizoto ryžių
• 1 puodelio sauso balto vyno
• 3 puodelių daržovių sultinio
• 1 didelio mėlynojo svogūno

skiltelės česnako

• 3-4 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
• šviežiai maltų pipirų
• parmezano sūrio
• šviežio baziliko papuošti (nebūtinai)


Aliejų supilkite į puodą, pakaitinkite. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite aliejuje. Įtarkuokite česnako skiltelę. Suberkite ryžius. Pakaitinkite minutę. Supilkite puodelį vyno, gerai išmaišykite. Virkite ant vidutinės ugnies, nepamiršdami kaskart pamaišyti. Kai skystis išgaruos, įpilkite puodelį sultinio ir vėl virkite, kaskart pamaišydami, kol ryžiai sugers vandenį.

Taip po truputį supilkite visą sultinį. Sumažinkite ugnį. Įmaišykite šviežių pipirų. Pamaišykite ir pažiūrėkite, ar rizotas paruoštas: jis turi būti nei per skystas, nei per sausas. Sudėkite rizotą į gilesnes lėkštes, užtarkuokite parmezano ir papuoškite baziliko šakele. Patiekite karštą.


Kavinės Vilniuje | Kavinės Kaune | Kavinės Klaipėdoje | Kavinės Šiauliuose | Kavinės Panevėžyje | Kavinės