27 Kov
Saldumynai tiesia kelią depresijai

Saldumynai tiesia kelią depresijai

Dažnai valgote daug riebalų turinčio maisto, tokio kaip prekybos centruose įsigyti pusgaminiai, riebūs desertai ir saldainiai? Anglijos mokslininkai įspėja, kad tikimybė susirgti depresija jums padidėja net 60 kartų, nei tiems, kurių racioną sudaro daržovės, vaisiai ir žuvis.


Londono universiteto mokslininkai atliko tyrimą, kuriame apklausė 3 486 vyrus ir moteris. Tiriamieji turėjo užpildyti anketą apie savo mitybos įpročius ir atlikti tam tikras užduotis, siekiant įvertinti, ar jie kenčia nuo depresijos. Tyrimo rezultatai parodė, kad žmonėms, suvartojantiems daugiausiai pusgaminių ir kito riebaus maisto, tikimybė, susirgti depresija po penkerių metų, yra net 58% didesnė, nei tiems, kurie šių produktų nevartoja visai arba suvartoja mažai.

Mokslininkai šiuo tyrimu dar kartą patvirtino išvadą, kad antioksidantai, folio rūgštis ir nesotieji riebalai, gaunami iš žuvies, atlieka svarbų vaidmenį saugant mus nuo depresijos. Pasak tyrimą atlikusio daktaro Brunnerio, jei mitybos pagrindą sudaro daug cukraus ir riebalų turintis maistas,  tai nėra gerai kraujagyslėms ir taip pat daro įtaką smegenims.

Įdomu, kelių žmonių maisto pasirinkimą lemia visi tie apie neigiamą poveikį organizmui skelbiantys mitybos tyrimai? Ko gero, nė vieno. Kol netenka apsilankyti medicinos specialistų kabinetuose, skundžiantis sveikatos sutrikimais.


Alex Campos/Flickr.com nuotr.