03 Vas
Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

Reikia:


100 g natūralaus sviesto
3/4 puodelio cukraus
žiupsnelio druskos
2 vid. kiaušinių
2 v.š. grietinės
1/2 puodelio pasukų
2 prinokusių, šakute sutrintų bananų
1 a.š. valgomosios sodos
2 puodelių persijotų „Speltos“ miltų
romo esencijos


Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės. Tam geriausia naudoti elektrinį plakiklį arba medinį šaukštą. Į šią masę po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius. Įberkite valgomosios sodos, įmaišykite ją. Supilkite grietinės, pasukų, įberkite žiupsnelį druskos, gerai išsukite masę. Įmaišykite šakute sutrintus bananus. Suberkite miltus, romo esencijos, gerai išmaišykite.


Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Keksiukų kepimo skardą (jei naudojate ne silikoninę) išklokite keksiukų krepšeliais. Supilkite tešlą, palikdami kelis milimetrus nuo viršaus. Į įkaitusią orkaitę sudėkite keksiukus ir kepkite maždaug 30-35 minutes. Iškepusiems keksiukams leiskite atvėsti ant grotelių.


Picerijos Vilniuje | Picerijos Kaune | Picerijos Klaipedoje | Picerijos Šiauliuose | Picerijos Panevėžyje | Picerijos