03 Bal
Improvizuota Italija

Improvizuota Italija

Tingų sekmadienio rytą pradedantiems ne anksčiau 11 valandos ryto, o prie pusryčių stalo susiruošus ir dar vėliau, reikia stipriai pasisotinti. Labai labai vėlyviems sekmadienio pusryčiams siūlome pažaisti improvizacijas Italijos kvapų ir skonių tema.


Pasta al pesto. Net italai turi kelis skirtingus pastos su kvapniuoju bazilikų padažu receptus. Pavyzdžiui, Ligūrijoje tradiciškai šis patiekalas ruošiamas su ilgaisiais trenette makaronais, įdedama bulvių ir žaliųjų žirnelių, galiausiai viskas pagardinama pesto. Jei neturite trenette, tiks ir plokštieji linguine, tagliatelle ar fettucine tipo makaronai. Arba spaghetti ar capelli di angelo.

šįkart bulvių nenaudosime ir pasiūlysime lengvesnį bei paprastesnį variantą. Sotus, tačiau ganėtinai lengvas patiekalas neleis apsunkti. Kaičiam puodą vandens, skinam nuo palangės bazilikus ir važiuojam.



Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė: 15-20 minučių
Porcijos: 4 porcijos




Reikia:
• 500 g nevirtų ilgųjų makaronų
• 4 v. š. pesto padažo*
• druskos, šviežiai maltų pipirų
• tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio
• 2 v. š. kedro riešutų
• šviežio baziliko papuošti


Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus al dente (liet. kandami dantimis), nuvarvinkite, sumaišykite su pesto padažu. Dėkite į lėkštes, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, sausoje keptuvėje kepintais kedro riešutais, pabarstykite sūriu ir papuoškite šviežio baziliko lapeliais.

* Kaip pasigaminti pesto padažą namuose iš šviežių bazilikų, skaitykite čia.