02 Kov
Kreminė kukurūzų košė su parmezano sūriu

Kreminė kukurūzų košė su parmezano sūriu

Orkaitėje apkepti grybai primena mišką, tiršta, turtingu pikantišku parmezanu pagardinta kreminė kukurūzų košė smagiai žaidžia minkštu skystai keptu kiaušiniu. Universalus tinginių savaitgalio pusryčių patiekalas, tinkamas gaminti tiek ekspromtu, tiek iš vakaro apgalvojus lėto ir tingaus ryto malonumus.


Sudėtingumas: (patyrusiems)
Trukmė:
20 minučių
Porcijos: 
4

Reikia:

• 400 g pievagrybių
• 30 ml alyvuogių aliejaus
• žiupsnio juodųjų pipirų
• žiupsnio rupios druskos
• 120 ml kukurūzų kruopų
• 240 ml pieno
• 240 ml vandens
• 120 ml tarkuoto parmezano sūrio
• 3 kiaušinių
• keli lapelių žalumynų


Pievagrybius supjaustykite riekelėmis, sumaišykite su aliejumi, druska ir šviežiai maltais pipirais ir vienu sluoksniu paskleiskite ant kepimo skardos. Kepkite iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos, ~ 10 minučių.

Kol grybai kepa, puode sumaišykite kukurūzų kruopas, pieną, vandenį ir žiupsnelį druskos, uždenkite dangčiu ir užvirkite. Kai užvirs, sumažinkite kaitrumą ir virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių.

Kol puode verda košė, įkaitinkite nesvylančią keptuvę ir įmuškite kiaušinius. Po geros minutės įpilkite vandens, uždenkite dangčiu ir kepkite, kol vandens garuose trynys susitvirtės tiek, kiek jums patinka.

Išvirusią košę nukelkite nuo ugnies, įmaišykite parmezano sūrį, ant viršaus sudėkite apkeptus grybus ir kiaušinius bei pabarstykite žalumynais. Valgykite ir mėgaukitės!

 

Restoranai Vilniuje | Restoranai Kaune | Restoranai Klaipėdoje | Restoranai Šiauliuose | Restoranai Panevėžyje | Restoranai