16 Sau
Paprastas prancūziškas skrebutis

Paprastas prancūziškas skrebutis

Kai nusibosta omletai ir blyneliai, galima prisiminti seną gerą prancūziškų pusryčių skrebutį. Truputis sviesto, uogienės, vaisių, cinamono - ir galėsite mėgautis nepaprastai skaniais bei saldžiais vėlyvais pusryčiais. Beje, tokia skrudintos duonos versija turėtų patikti ir vaikams.


Nuoširdžai rekomenduojame naudoti tefloninę keptuvę, natūralų sviestą (ne riebalų mišinį) ir naminę uogienę su sumažintu cukraus kiekiu.

Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė: 15 min.
Porcijos: 4 skrebučiai


Reikia:
• 4 minkšto ir šviežio batono riekelių
• 2 vid. kiaušinių (geriausia - kaimiškų)
• 1/2 puodelio nemodifikuotos sojos pieno
• gumulėlio sviesto (apie 20-30 g)
• gardžios saldžiarūgštės naminės uogienės
• šviežio nepernokusio banano
• žiupsnelio cinamono (nebūtina)

Nuplaukite kiaušinius su lukštais po tekančiu vandeniu, įmuškite į dubenį ir išsukite šakute. Supilkite pieną ir dar kartą gerai išsukite. Pamirkykite batono riekeles gautame mišinyje.

Pastaba: jeigu nenorite, riekelių galite nemirkyti plakinyje, o tiesiog apkepti svieste iš abiejų pusių.

Įkaitinkite tefloninę keptuvę, įmeskite gumulėlį sviesto, kai šis ištirps, nedelsdami sudėkite išmirkytas batono riekeles. Apkepkite iš abiejų pusių.

leiskite atvėsti, užtepkite uogienės, sudėkite riekelėmis pjaustytą bananą ir, jeigu norite, pabarstykite mažiu žiupsneliu cinamono. Skanių pusryčių!

 

Kavinės Vilniuje | Kavinės Kaune | Kavinės Klaipėdoje | Kavinės Šiauliuose | Kavinės Panevėžyje | Kavinės