28 Sau
Rūkytų skumbrių paštetas

Rūkytų skumbrių paštetas

Apžvelgdami Jamie Oliver naujausią lietuvių kalba išleistą kulinarinę knygą „Oliverio ministerija", pabrėžėme, kad receptai joje - nesudėtingi. O kad taip yra išties, pateikiame įrodymą - rūkytų skumbrių pašteto receptą iš naujausios J. Oliverio knygos.


Daug laiko nereikalaujantis ir paprastas pusryčių receptas. Rūkyta skumbrė puikiai dera su krienų aitrumu ir citrina kvepiančiu kreminiu varškės sūriu, o užteptas ant minkštutėlės vos paskrudintos duonos skumbrių užtepas tampa tikra sočių pusryčių palaima.



Rūkytų skumbrių paštetas

Trukmė: 5 minutės
Porcijos: 6-8 porcijos


Reikalinga:


400 g rūkytų skumbrių filė
4 svogūnų laiškai
2 citrinos
200 g „Philadelphia" sūrio
2 šaukštai sutarkuotų krienų
jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų
1 didelis kepalas ciabatta duonos
sauja pipirnių daigų

Svogūnų laiškus nuvalykite ir plonai supjaustykite. Skumbrę supjaustykite gabalėliais. Sutarkuokite vienos citrinos žievelę, paskui citriną perpjaukite pusiau. „Philadelphia" sūrį sudėkite į dubenį kartu su krienais.

Skumbrę, svogūnų laiškus, ir citrinos žievelę maišydami kapokite ant lentelės, kol susidarys tiršta tyrė (mes darbą pasilengvinome viską sudėję į el. maišytuvą ir pulso režimu susmulkinę skumbrę, svogūnų laiškus ir citrinos žievelę iki beveik vientisos tyrės). Tyrę sudėkite į dubenį su sūriu ir krienais, pagal skonį įberkite druskos bei pipirų, įspauskite citrinos nutarkuota žievele sultis ir vėl išmaišykite.


Duoną supjaustykite riekėmis ir paskrudinkite. Skumbrių paštetą patiekite ant karštos skrudintos duonos su trupučiu pipirnių ir skiltelėmis supjaustyta  antra citrina. Citrinos sultis išspauskyte ant duonos su paštetu ir skanaukite.

 

Picerijos Vilniuje | Picerijos Kaune | Picerijos Klaipedoje | Picerijos Šiauliuose | Picerijos Panevėžyje | Picerijos