10 Lap
Šokoladiniai pipirmėčių skonio sausainėliai

Šokoladiniai pipirmėčių skonio sausainėliai

šventės netrunka ateiti, o apie Kalėdų stalo vaišes reikia pagalvoti iš anksto. Jeigu pagaminti karališkus pietus vis dėlto Jums – iššūkis, siūlome savo artimuosius nustebinti nesudėtingai ir lengvai pagaminamais kalėdiniais šokoladiniais pipirmėčių skonio saisainukais. Pažadame, kad abejingų neliks. Be to, šie šokoladiniai sausainukai gali būti originali ir miela kalėdinė dovana.



sweetpeaskitchen.com foto.


Reikia:
•    3 valgomų šaukštų sviesto;
•    0,5 stiklinės cukraus;
•    1 didelio kiaušinio;
•    0,5 arbatinio šaukštelio pipirmėčių ekstrakto;
•    0,5 stiklinės miltų;
•    ¼ stiklinės kakavos;
•    0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
•    1/3 stiklinės ištirpdyto šokolado;
•    10 susmulkintų pipirmėčių skonio saldainių;


Dideliame dubenyje išsukite sviestą su cukrumi, kol pasidarys šviesi, kreminė masė. Įmuškite kiaušinį ir vėl viską gerai išmaišykite. Po to  įpilkite pipirmėčių ekstrakto, įberkite miltų, kakavos ir kepimo miltelių ir dar kartą viską gerai  išmaišykite. Tešlą šaldykite dvi valandas iki kepimo.

Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Su formelėmis sausainiams pasidarykite sausainukus. Jeigu neturite trafaretų, puikiai tiks apversta stiklinė. Pasidarytus saisainukus sudėkite į kepimo skardą, padengtą kepti tinkančiu popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir sausainukus kepkite  15−20 minučių. Iškeptus sausainėlius, pasitelkę fantaziją ir išradingumą, papuoškite ištirpdytu šokoladu ir smulkintais saldainiais.


Jeigu vis dėlto visų kalėdinių sausainėlių nesuvalgytumėte iš karto, būkite ramūs, juos galite laikyti hermetiškame indelyje.