28 Bal
Šokoladiniai pyragėliai su riešutais

Šokoladiniai pyragėliai su riešutais

Aukštos plytinės sienos, didžiuliai langai, nostalgiški kvapai, smagūs pokalbiai, juokas, saulėtas oras už lango, drėgme kviepiantis rytas ir gabalėlis šviežiai iškepto brownie (šokoladinio pyragėlio) įkvepia pasitikti naują dieną plačiai atmerktomis akimis. Nors negalime pertraukėlei nulėkti iki jaukios Niujorko arbatinės ansktyvą rytą, ją galime susikurti namie. Pradžiai užteks ir namuose keptų, šviežių pyragėlių su šokoladu ir skaldytais riešutais.


Sudėtingumas: (pradinukams)
Trukmė:
60-70 min.
Porcijos:
15 brownies pyragėlių
Energetinė vertė (1vnt.): 230kcal


Reikės:
• 100g sviesto
• 3/4 puodelio cukraus
• 4 didelių kiaušinių baltymai
• 3/4 puodelio karšto vandens
• 3/4 puodelio kakavos (liesos, nesaldintos)
• žiupsnelio tarkuotos cinamono lazdelės
• žiupsnelio ekologiškų čili šokoladui
• 1 puodelio skaldytų arba maltų riešutų mišinio
• 2 a.š. kepimo miltelių
• 2 puodeliai a.r. kvietinių miltų


Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad taptų minkštesnis. Tada išsukite su cukrumi iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų (taip, jog indelį užvertus ant galvos baltymai „neišbėgtų”). Į sviestą su cukrumi supilkite kakavos ir prieskonių: čili ir cinamono. Išsukite masę ir supilkite karšto vandens, išmaišykite. Kad būtų paprasčiau, supilkite puodelį miltų, sumaišytų su kepimo milteliais. Suberkite visus miltus, riešutus ir vėl gerai išmaišykite. Tada atsargiai į tešlą įmaišykite išplaktus baltymus.


Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių temperatūros. Skardą arba kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, į ją sukrėskite tešlą ir tolygiai paskirstykite šaukštu. Dėkite į jau įkaitusią orkaitę ir kepkite 40 minučių. Išimkite, leiskite atvėsti, tada supjaustykite kvadratėliais (maždaug 7x6 cm). Užsiplikykite arbatos ar kavos puodelį ir akimirkai įsivaizduokite, jog esate kitame pasaulio krašte...