29 Sau
Šokoladinis keksas su riešutais

Šokoladinis keksas su riešutais

Vidurdienio popietėms ar lietingais vakarais - šokoladinio pyrago gabalėlis prie puodelio karštos arbatos yra nepakartojamas malonumas. Drėgnas, sodrus ir purus, nesudėtingai pagaminamas keksas puikiai tiks vakarėliams.


Sudėtingumas: (patyrusiems)
Trukmė: 80 min.
Porcijos: 20 gabalėlių


Reikia:
170g tikrojo sviesto
puodelio rudojo cukraus
6 kiaušinių
200g tamsaus šokolado
puodelio šviežio kefyro
70g smulkintų graikiškų riešutų
a.š. malto imbiero
1 1/2 puodelio miltų
a.š. valgomosios sodos


Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinių trynius, išmaišykite. šokoladą ištirpinkite ant silpnos ugnies, įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę. Supilkite kefyro, įberkite riešutų, imbiero, dar kartą gerai išmaišytkite. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais, po truputį pilkite į tešlą, maišant. Kiaušinių baltymus išsukite iki putų, labai atsargiai įmaišykite. Masę supilkite į kepimo indą. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, įdėkite pyragą ir kepkite apie 60 min.


Patikrinkite ar iškepė, įsmeigdami šakutę. Jei pastaroji aplips tešla - kepkite dar. Jeigu ne - galite pyragą išimti. Leiskite atvėsti. Pabarstykite cukraus pudra (nebūtinai). Skaniausia patiekti šaltą.


Restoranai Vilniuje | Restoranai Kaune | Restoranai Klaipėdoje | Restoranai Šiauliuose | Restoranai Panevėžyje | Restoranai