09 Sau
TOP 3: Šildantys gėrimai

TOP 3: Šildantys gėrimai

Grįžus namo vakare sušalusiom kojom ir sužvarbusiom rankom norisi tik sušilti. Kai už lango siaučia pūga ar elegantiškais piruetais stebina lengvos snaigės. Kai žybsi girliandų lemputės, o šaltis išpaišo langus ledo rožėm, mes šildomės garuojančiu puodeliu karšto gėrimo.


Skelbiame populiariausių ir šventiškiausių, šildančių nealkoholinių gėrimų trejetuką:

Karšta kakava


macinate/Flickr.com nuotr.

Gėrimas, rimtus suaugėlius grąžinantis į nerūpestingus vaikystės prisiminimus. Kam karšta kakava kvepia močiutės namais, kam savaitgalio pusryčiais, o kam po žiemos žaidimų lauke laukiančiu gardėsiu. šis gėrimas neabejotinai yra vienas žiemos favoritų, kai norisi kažko saldaus, šilto ir lengvesnio nei karštas šokoladas.


Vaisinis punšas 


BitchBuzz/Flickr.com nuotr.


Iš juodųjų serbentų ar obuolių sulčių ir lašelio apelsinų sulčių, gardintas tradiciniais karšto vyno prieskoniais – gvazdikėliais, cinamonu, kardamonu, imbiero šaknimi vaisinis punšas yra puiki alternatyva karštam vynui. Norintys tradiciškesnio skonio gali rinktis spanguolių sultis, o vaisiškesnio – įmesti kelis griežinėlius apelsino ar mandarino.

Karštas šokoladas


pale_lips/Flickr.com nuotr.


Neįsivaizduojame nieko geresnio, kas labiau praskaidrintų ilgus vakarus nei puodelis tiršto, saldaus, karšto šokolado. Fantazijai ir receptų įvairovei ribų nėra: karštą šokoladą galima ruošti tūkstančiais skirtingų būdų – su grietinėle, lašeliu pieno, gardinant prieskoniais ar čili pipirais. Juodas, pieniškas, baltas. Su cinamonu, gvazdikėliais, anyžiais, kokosu ar netgi juodąją „Earl Grey“ arbata. O jei dar puodelį puošia kalnas sniego pusnį primenančios purios plaktos grietinėlės, argi gali būti kas geriau?