20 Kov
Trapūs krepšeliai su vaisiais

Trapūs krepšeliai su vaisiais

Kol ruduo džiugina mus įvairiausiomis gėrybėmis – cukinijomis, moliūgais, grybais, obuoliais ir kriaušėmis, reikia ta proga naudotis. Siūlome jums išsikepti traškių, burnoje tirpstančių sviestinių krepšelių, įdarytų kriaušėmis ir obuoliais. Pyragėliai pabarstyti traškiais trupiniais. Gaminant siūlome naudoti vaisius tiesiai iš sodo. Geriausiai tinka ne saldūs, bet saldžiarūgščiai obuoliai, minkštesnės kriaušės.


Sudėtingumas: (patyrusiems)
Trukmė: apie 2 valandas
Porcijos: 6


Reikia:


Trapiai tešlai:
• 80 g sviesto
• 5 v. š. cukraus
• žiupsnelio druskos
• puodelio miltų
• 2 v. š. šalto vandens
+ miltų kočiojimui


Įdarui:
• 400 g obuolių ir kriaušių
• 3 v. š. su kaupu cukraus
• žiupsnis malto cinamono
• 25 g tirpinto sviesto
• 1 v. š. romo


Trupininiam viršui:
• 25 g šalto sviesto
• apie 6 v. š. miltų
• 5 v. š. cukraus
• a. š. vanilinio cukraus
• nubraukto šaukšto cinamono
• žiupsnelio malto imbiero


Paruoškite trapią tešlą: sviestą išsukite su cukrumi ir druska, įmaišykite miltus, sutrinkite elektriniu maišytuvu. Po šaukštą supilkite šaltą vandenį, išmaišykite tešlą, susukite į burbulą ir uždengę maistine plėvele padėkite į šaldytuvą bent valandai. Obuolius ir kriaušes nuplaukite, nulipkite odelę ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite juos į dubenį, įberkite cukraus ir cinamono, įdėkite tirpinto sviesto, romo. Išmaišykite ir palikite pastovėti.


Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir įtieskite į krepšelio formeles. Subadykite šakute tešlą. Apkepkite kokias 8 minutes.


Paruoškite trupinius: sviestą supjaustykite gabalais, sumaišykite su miltais, cinamonu ir cukrumi (nepamirškite ir vanilinio). Geriausia viską išplakti elektriniu maišytuvu. Susidaro trupiniai. Jei masė dar per lipni ir kreminė, įdėkite daugiau miltų, kol susidarys tikri trupinukai.


Išimkite krepšelius, pripildykite kriaušių ir obuolių įdaro, ant viršaus užberkite trupinių ir kepkite dar apie 30 minučių. Išimkite, galite leisti truputį atvėsti arba patiekite iškart, su burbuliuku šaltų vanilinių ledų.