13 Sau
Traškieji vištienos kukuliai su makaronais

Traškieji vištienos kukuliai su makaronais

Jei nebijote sotaus, riebaus maisto arba norite pamaitinti būrį išalkusių vyrų – ši idėja jums. Greitai ir nesudėtingai paruošiami mėsos kukuliai būna sultingi, traškūs ir sotūs. Patiekti galima tiek su skrudintomis bulvytėmis, tiek ir su itališkais lakštiniais. Galite papuošti šakele šviežių prieskonių, pavyzdžiui, baziliku.


Sudėtingumas: (patyrusiems)
Trukmė: 20-30 minučių
Porcijos: dviem


Reikia:
• 180-200 g itališkų lakštinių
• 300 g maltos vištienos
• kario prieskonių miltelių
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• žiupsnio druskos
• vieno didelio svogūno
• tarkuotos česnako skiltelės
• džiūvėsėlių
• apie 500 ml aliejaus (kepimui)

Padažui:
• 100 ml liesos grietinės
• druskos, įv. maltų pipirų, česnako
• prieskoninių žolelių – krapų, petražolių
• 50 g ištirpinto pelėsinio sūrio


Užvirikite vandenį makaronams ir įkaitinkite puode aliejų. Kol vanduo ir aliejus kais, smulkiai supjaustytus svogūnus sumaišykite su mėsa, česnako skiltele, įberkite prieskonių – kario, druskos, pipirų. Mėsos kukulius šiek tiek suvilgykite vandeniu ir apvoliokite džiuvėsėliuose.

Išvirkite makaronus, o mėsos kukulius apkepkite įkaitusiame aliejuje. Padažą paruoškite sumaišydami nurodytus ingredientus. Makaronus sudėkite į lėkštę, užpilkite padažu, kukulius nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir uždėkite ant makaronų. Patiekite nedelsdami.

 

Picerijos Vilniuje | Picerijos Kaune | Picerijos Klaipedoje | Picerijos Šiauliuose | Picerijos Panevėžyje | Picerijos